WakacyjniPiraci
Profile

Cenimy Twoją prywatność

Używamy plików cookie, aby poprawić komfort przeglądania, dostarczać spersonalizowane treści i analizować nasz ruch. Klikając „Akceptuj wszystko”, zgadzasz się na to i wyrażasz zgodę na udostępnianie tych informacji stronom trzecim oraz na przetwarzanie Twoich danych w USA. Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj tu: .

W każdej chwili możesz dostosować swoje preferencje. Jeśli odmówisz, będziemy używać tylko niezbędnych plików cookie i niestety nie będziesz otrzymywać żadnych spersonalizowanych treści. By odmówić .

flying sauces
Ta oferta jest nieaktualna.
Różne

Zjedź na linie prosto do restauracji wśród drzew

Poszukiwacze wrażeń i koneserzy jedzenia odnajdą się w tym miejscu na Malediwach

Opublikował/a
Agata·27.11.2021
Zapisz
Udostępnij

To się nazywa kulinarne przeżycie! W tym hotelu na Malediwach zjecie posiłek pośród drzew, ale musicie najpierw tam dojechać na linie!

Podobają Ci się takie treści? Otrzymuj ich więcej i zapisz się do naszego newslettera!

Gdzie

  • Malediwy

Szczegóły

5-gwiazdkowy hotel na Malediwach Soneva Fushi luksusem przyciągał już od dawna. Do tego jego piękne wille znajdują się na terenie rezerwatu biosfery UNESCO.

Teraz Soneva dodała szyku swojemu miejscu poprzez wyjątkową restaurację ukrytą pośród konarów drzew.

Położona wysoko nad liściastą dżunglą, trafnie nazwana restauracja „Latające sosy” (Flying Sauces) to wykwintne doświadczenie kulinarne na podwyższonej platformie - dostępnej na 200 metrowej trasie linowej.

Restauracja znajduje się na platformie o wysokości 12 m z widokiem na otaczającą dżunglę i ocean.

Miejsce jest idealna zarówno dla wielbicielu adrenaliny, jak i miłośników wykwintnego jedzenia - ta koncepcja jest jedną z pierwszych, która łączy obie pasje w jednym ekscytującym miejscu.

Podczas posiłku możecie nawet zobaczyć swoją willę na wodzie.

Zjazd na tyrolce sprawia, że ​​głodni goście najpierw zapinają pasy bezpieczeństwa i wyruszają na wycieczkę przez dżunglę.

Możemy się założyć, że szybowanie przez wierzchołki drzew to świetny sposób na zwiększenie apetytu!

Dla tych, którzy mają lęk wysokości, polecamy nie patrzeć w dół, a pomyśleć o przepysznym deserze, który czeka na końcu trasy!

Gdy już dotrzecie do swojego stolika, szef kuchni Rasal przygotuje dla Was wyśmienite sezonowe menu w otwartej kuchni.

Jak można się spodziewać, szef Rasal współpracował z najlepszymi szefami kuchni na świecie w najlepszych restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Nie ma więc innej opcji - wasze podniebienia będą zachwycone!

Na gości, którzy odważą się podróżować tyrolką, czeka sześciodaniowe menu. Dania przyrządzane są z sezonowych składników i wszystkie brzmią niesamowicie: carpaccio z przegrzebków Hokkaido z chrupiącym dzikim ryżem i czarnym dorszem z puree z karczochów i sosem truflowym teriyaki. Smacznego!

Nieważne, co to, ale weźmiemy oba! :D

Po przepysznym posiłku i ekscytującej podróży w koronach drzew wystarczy wrócić do luksusowej willi w raju.

Bez względu na to, jak bardzo będzie smakował Wam posiłek, jest to z pewnością jedyne w swoim rodzaju doświadczenie, którego nie zapomnicie.

Na stronie hotelu uzyskacie więcej informacji o tym doświadczeniu.

Chcecie zarezerwować tu nocleg? Zrobicie to w przycisku poniżej.

Wszystkie zdjęcia pochodzą ze strony hotelu: Soneva

Tagi

Wycieczki kulinarnePlażaNietypowe
Zgłoś wątpliwości prawne