10 miejsc w Europie, które serwują najlepszą pizzę!
Pizza to zdecydowanie jedno z naszych ulubionych dań. Dlatego chętnie dzielimy się rankingiem sporządzonym przez włoską stronę 50 Top Pizza 2020 , która wyróżniła 50 najlepszych pizzerii serwujących najlepszą pizzę w Europie i dbających o to, żeby włoska tradycja była wiecznie żywa! Przedstawiamy Wam pierwszą dziesiątkę, gdzie udamy się w podróż przez Londyn, Berlin i inne miejsca aż do Madrytu. Smacznego!
Zlokalizowana na Trafalgar Square, zwycięska pizzeria drugi rok z rzędu! Należy do szefa kuchni Ciro Salvo z San Giorgio a Cremano, nazywanego również „najlepszym szefem pizzy 2020”.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Należąca do szefa kuchni Francesco Calò, Via Toledo Enopizzeria znajduje się w samym sercu Wiednia i serwuje autentyczną neapolitańską pizzę.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Neapolitański szef kuchni Gennaro Nasti otworzył swoją restaurację Bijou w Montmartre, a jego pizza „tuńczyk i cebula” otrzymała tytuł „Pizza roku 2020”.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Restauracja ekologiczna, łączy w sobie: restaurację, piekarnię, firmę importująca wina, koktajlbar i gospodarstwo . Wszystko działa w ścisłej synergii.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Pizze są ty przygotowywane w neapolitańskim stylu w piecu opalanym drewnem. Do tego znajdziemy również wiele włoskich piw z Kampanii.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Szef kuchni Gabriele Cirillo zainaugurował ten klejnot w dzielnicy Schoneberg w 2017 roku nowym i niedawnym otwarciem drugiej filii w dzielnicy Prenzlauer Berg.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Pierwsza pizzeria z europejskiej czołówki 10 i nie będąca w stolicy!
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Kolor niebieski i nazwa lokalu wyzywająco przypominają Neapol. Wystrój jednak potwierdza, że goście znajdują się w Holandii. Vincenzo Onnembo jest wszechstronnym i kreatywnym szefem pizzerii.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Luca Platania i jego żona Salla proponują współczesną pizzę neapolitańską. Ciasto jest zakwaszane przez 72 godziny i ma charakterystyczną skórkę, która jest zarówno chrupiąca, jak i gąbczasta na sposób canotti. Koncepcja pizzerii polega na zaproponowaniu włoskich i śródziemnomorskich aromatów i smaków w różnych pizzach.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
Pizzeria w stolicy Hiszpanii słynie z reinterpretacji tradycji neapolitańskiej.
Aby zobaczyć zawartość tego zewnętrznego serwisu musisz zaakceptować pliki cookies i politykę prywatności
A Wy gdzie zjedliście najlepszą pizzę?
Używamy plików cookie, aby poprawić komfort przeglądania, dostarczać spersonalizowane treści i analizować nasz ruch. Klikając „Akceptuj wszystko”, zgadzasz się na to i wyrażasz zgodę na udostępnianie tych informacji stronom trzecim oraz na przetwarzanie Twoich danych w USA. Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj tu: .
W każdej chwili możesz dostosować swoje preferencje. Jeśli odmówisz, będziemy używać tylko niezbędnych plików cookie i niestety nie będziesz otrzymywać żadnych spersonalizowanych treści. By odmówić .